Ne gasiti si pe FACEBOOK !

[ FOTO ] FLORILE , ASA CUM LE PICTAM NOI ! STIAI CA ... ?


Crizantemele au inceput sa fie cultivate in China in urma cu mai bine de 2500 de ani. Calugarii budisti au fost impresionati de frumusetea acestor flori, asa ca le-au adus in Japonia. Aici, crizantemele au atras rapid admiratia capetelor incoronate, astfel ca imparatii japonezi obisnuiau sa-si comande tronuri acoperite in totalitate cu crizanteme.


In prezent, crizantema este un simbol al Japoniei, iar anual se organizeaza un festival dedicat ei. Este vorba despre "Festivalul fericirii".






Printre cele mai raspandite specii de gradina, cu inflorire in septembrie-octombrie se numara crizantemele, ochiul boului (Aster), Dendranthema, regina noptii (Nicotiana alata), noptite (Mirabilis jalapa), Brachycome, Callistephus chinensis, Clarkia, brandusa de toamna (Colchicum), daliile, garofitele (Dianthus), frezia (Freesia), gazania, tuberozele (Polianthes tuberose), hortensia (Hydrangea), lonicera si desigur elegantii trandafiri (Rosa).




Un botanist suedez a realizat un ceas cu totul si cu totul special, bazandu-se pe faptul ca unele flori se trezesc si adorm la ora exacta, el a plantat flori intr-o anumita ordine, in acest fel a creat un ceas "viu" ale carui flori se trezesc pe rand indicant astfel ora exacta.





Orasul "Chu-hsien" din China a fost denumit dupa crizantema. Tot in aceasta tara, crizantema este considerata simbolul toamnei si face parte din grupul "Celor patru nobili", alaturi de ordidee, prun si bambus.



Gura-leului este o floare ce seamana cu un dragon. Daca tragi planta in stanga si in dreapta, o gura de dragon se va deschide si se se va inchide.


Cea mai mare floare din lume traieste in padurile tropicale din sud estul Asiei, mai exact in Insulele Filipine. Circumferinta ei are 3 m si cantareste 10 kg, un boboc de floare este de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza.


In Asia, ceaiul de crizanteme este la mare cautare, intrucat ar avea proprietati tamaduitoare si ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.



In Malta,  crizantemele nu se tin niciodata in casa, intrucat se considera ca aduc ghinion. De asemenea, aceste flori de toamna se ofera doar in caz de inmormantare.



Crizantema este considerata un simbol al prieteniei si al respectului. De asemenea, este vazuta ca o floare a iubirii secrete si neimpartasite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu