Ne gasiti si pe FACEBOOK !

21 martie – tripla semnificatie

Ziua de 21 martie are tripla semnificatie .

.Aceasta a fost declarata Ziua Internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale, Ziua Internationala a Copiilor Strazii cat si Ziua Mondiala a Sindromului Down.
Ziua internationala pentru eliminarea discriminarii rasiale.
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat data de 21 martie drept marcare a Zilei Internaţionale pentru eliminarea discriminării rasiale. 

Pe 21 martie 1960, 69 de persoane ce protestau paşnic în localitatea Sharpeville din Africa de Sud împotriva apartheid-ului au fost ucise de către poliţie.
Peste tot în lume, rasismul, discriminarea şi lipsa toleranţei la adresa diferenţelor dintre semeni au făcut milioane de victime şi, din nefericire, continuă să facă.

Eforturile statelor de a elimina aceste tare şi pericole nu au reuşit încă să conducă la eradicarea acestui fenomen la fel de periculos precum este şi terorismul. Un fenomen care aduce prejudicii dintre cele mai grave integrităţii şi identităţii umane.
Cu ocazia acestei zile, mă alătur şi eu devizei Convenţiei internaţionale privitoare la eliminarea discriminării rasiale: „Uniţi împotriva rasismului. Demnitate şi Justiţie pentru toţi”, invitându-vă şi pe dumneavoastră la toleranţă, respect şi grijă faţa de orice fiinţa umană, indiferent de rasă.

Ziua Internațională a Copiilor Strazii

Rezoluţia Forumului Internaţional "Prietenii copiilor străzii" a instituit, în 1998, data de 21 martie drept Ziua Internaţională a Copiilor Străzii.

La nivel mondial, numărul copiilor străzii atinge zeci de milioane. Zeci de milioane de vieţi începute, fără bucuria copilăriei şi fără şansele unui viitor mai bun.
Trebuie să fim conştienţi că, în timp ce copiii noştri beneficiază de toată dragostea noastră, de educaţie şi de eforturile noastre pentru o viaţă mai mult decât decentă, aceşti copii nu au nimic. 

Ca parlamentar, dar şi ca părinte, permiteţi-mi ca, în această zi, să lansez un îndemn atât reprezentanţilor statului român ce trebuie să îşi intensifice eforturile pentru integrarea acestor copii şi oferirea unor condiţii bune de creştere, cât şi cetăţenilor pentru a sprijini şi a oferi grija lor acestor copii atât de defavorizaţi.

Ziua Mondiala a Sindromului Down




Anul acesta, în cele 192 de state membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, se celebrează, pentru a două oară în mod oficial, Ziua Mondială a Sindromului Down, având drept scop combaterea prejudecăţilor şi a lipsei de informare cu privire la această afecţiune, cât şi încercarea de a oferi statutul de persoană activă celor diagnosticaţi cu acest sindrom.




Sindromul Down nu este contagios şi nu reprezintă un motiv de a-i izola, marginaliza şi desconsidera pe cei afectaţi şi consider că o astfel de zi este mai mult decât necesară ca mijloc de apropiere şi integrare socială a acestor persoane care trebuie să beneficieze de întregul nostru suport şi de întreaga noastră disponibilitate.
Aşa cum cei care suferă de sindromul Down sunt plini de afecţiune la adresa celorlalţi şi noi trebuie să manifestăm aceeaşi afecţiune şi să le acordăm toate şansele la o viaţă cât mai bună şi cât mai apropiată de normalitatea de care orice persoană are nevoie, indiferent de boala de care suferă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu