Ne gasiti si pe FACEBOOK !

Cum introduci un ou într-o sticlă fără să îl spargi ?


Un profesor de ştiinţe le spune elevilor din clasă: “ Cine poate să bage acest ou în această sticlă nu va avea teme pentru o săptămână!”.
Regulile sunt următoarele: oul trebuie să intre în sticlă întreg şi nu aveţi voie să spargeţi sticla. Puteţi, de asemenea, să folosiţi orice alte lucruri din acest laborator. Aşadar, cine se oferă?
Un elev a ridicat mâna şi profesorul a fost încântat să privească experimentul. Elevul a luat oul şi apoi s-a uitat atent în laborator pentru a găsi câteva lucruri care l-ar putea ajuta să ducă la bun sfârşit experimentul.
Elevul a ales nişte coli de hârtie, o cutie de chibrituri, nişte oţet, chiuveta din laborator şi sticla “de sticlă” cu gura mai mică decât circumferinţa oului. Până la sfârşitul orei, elevul a reuşit să introducă oul în sticlă.
Cum a reuşit?

Răspuns
În primul rând, scufundă oul în oţet pentru că acesta inmoaie coaja fără să distrugă oul. Apoi, ia coală de hârtie şi rupe-o în bucăţi mici. Ia bucăţile de hârtie şi bagă-le în sticlă. Ia apoi un băț de chibrit şi dă foc bucăţilor de hârtie din sticlă. Apoi, ia oul din oţet şi pune-l pe marginea de sus a sticlei în aşa fel încât oxigenul să nu mai între în sticlă. Pentru că focul nu poate să trăiască fără oxigen, acesta va încerca să absoarbă oxigen de afară, însă oul blochează acest proces. Atunci când focul face aşa, devine ca un vacuum. Deci, atunci când încearcă să absoarbă oxigen în sticlă, focul va trage în sticlă oul. După scurt timp, coaja oului se va întări la loc şi în felul acesta ai reuşit să introduci un ou într-o sticlă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu