Soarele este de 300.000 de ori mai mare decât Pământul.
Cometa Halley a fost ultima dată văzută în interiorul sistemlui solar în 1986 şi va mai fi vizibilă din nou de pe Pământ abia în anul 2061.
Chiar dacă nu este cea mai apropiată planetă de Soare, Venus este cea mai fierbinte planetă din sistemul nostru solar. Temperatura la suprafaţă este de 450 de grade Celsius.
Mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că un asteroid căzut pe Pământ este cauza dispariţiei dinozaurilor cu 65 de milioane de ani în urmă.
Sistemul solar s-a format cu 4.6 miliarde de ani în urmă.
Luna se pare că are mai multe cratere decât Pământul din cauză că sunt mai puţine fenomene naturale care se petrec acolo. Pământul îşi modifică constant suprafaţa prin cutremure, ploi, eroziuni, chiar şi prin plantele care cresc la suprafaţă, în timp ce pe Lună este foarte puţină apă care i-ar putea altera suprafaţa.
Peste 74% din masa totală a Soarelui este formată din hidrogen. 24% este formată din heliu şi restul este alcătuit din oxigen, carbon, fier şi neon.
Lumina soarelui ajunge pe Pământ în 8 minute.
Temperatura de la suprafaţa soarelui este de 5.500 grade Celsius, iar în interior ajunge la 13.600.000 grade Celsius.
În spaţiu devii mai înalt cu cel puţin 5 centimetri. Explicaţia este următoarea: coloana vertebrală se îndreaptă pentru că gravitaţia nu mai apasă corpul în jos.
Urmele pe care le lasă astronauţii pe Lună vor rămâne acolo pentru totdeauna pentru că nu există vânt care să le îndepărteze.
În 2006, oamenii de ştiinţă au schimbat definiţia unei planete. Asta înseamnă că Pluto este acum considerată o planetă pitică. Pentru că o planetă să fie denumită pitică, atunci ea trebuie să orbiteze în jurul Soarelui, să aibă o masă suficient de mică astfel încât, sub influenţa forţei gravitaţionale să devină sferică şi să nu fie satelitul niciunul astru.
Datorită gravitaţiei, o persoană care cântăreşte 90 de kilograme pe Pământ va avea 35 de kilograme pe Marte.
Cei mai rapizi meteoriţi pot călători prin sistemul solar cu 42 de kilometri pe secundă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu