Ne gasiti si pe FACEBOOK !

Curiozităţi despre prima zi de şcoală, în întreaga lume

De la data la care începe şcoala, la metodele de predare, vârsta la care copiii intră la şcoală şi aşa mai departe, diferenţele sunt mari.


  • În Germania, copiii primesc în prima zi de şcoală un cornet care poate fi plin cu dulciuri, gustărele, cărţi sau mici daruri. Aceştia pot deschide cornetul doar la şcoală. Când intră la școală, copiii din Germania nu trebuie să știe sa scrie, dar trebuie să ştie să ţină corect în mână un instrument de scris. Nivelul elevului este stabilit nu doar pe baza dezvoltării sale psihice, ci şi al abilităţilor sociale.
  • În Rusia, şcoala începe în fiecare an pe 12 septembrie, indiferent dacă ziua este în weekend sau în vreo zi de sărbătoare. Ziua poartă numele de Ziua Ştiinţei şi marchează atât începutul şcolii cât şi începutul toamnei.
  • În Olanda, copiii merg la şcoală după ce împlinesc patru ani. În primii ani de şcoală însă, micuţii doar se familiarizează cu un program, se joacă şi socializează. Şcoala “adevărată” o încep când împlinesc şase ani.
  • În Polonia, copiii poartă uniforme, de regulă formate din pantaloni albaştri sau fuste, în cazul fetelor.
  • Şcolile din Finlanda sunt considerate că fiind cele mai bune din lume. Copiii desfăşoară multe activităţi practice şi nu iau note până în clasa a treia. Până în clasa a XII-a nu există evaluări naţionale sau testări şi nu se confruntă cu presiune din partea profesorilor din moment ce rezultatele şcolare nu pot fi comparate.
  • În Franţa, copiii învaţă într-un sistem de învăţământ care şi-a căpătat faima că fiind extrem de rigid şi foarte strict.
  • În Evetia, copiii se bucură de o pauză de masă de două ore. La prânz, părinţii vin să îi ia pe copii de la şcoală şi merg acasă pentru a lua împreună masă.

Sursa : aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu