Iata cateva informatii despre importanta pauzelor in invatare:
- Pentru a avea performante scolare bune este necesara o perioada de maxim 25 de minute de concentrare, dupa care este recomandat sa ia o pauza de maxim 10 minute.
- Nu este nevoie sa ia o pauza daca simte ca invata eficient si cu placere. O activitate placuta de invatare, aleasa in mod voluntar, poate sa il energizeze pe copil. Pauza este recomandata atunci cand invatarea devine obositoare si copilul simte ca nu isi mai poate concentra atentia.
- Pentru cei care pot dormi in timpul zilei, un somn scurt, de maxim 20 minute este recomandat dupa o perioada de invatare. Memorarea si fixarea materialului invatat se face mai rapid atunci cand se ia o mica pauza de relaxare profunda, similara unui somn de cateva zeci de minute.
- Pauzele ar trebui sa delimiteze sesiunile de invatare pentru materii diferite. Este recomandabil sa se ocupe de o singura materie sa ia o pauza de 10-20 minute si apoi sa invete la urmatoarea materie. De asemenea, materiile care seamana intre ele (de exemplu, limba spaniola si limba italiana) trebuie asezate in programul de invatare la distanta una de cealalta.
Ce e recomandat sa faca copilul in pauzele de invatare?
- Sa se relaxeze.
- Sa bea apa.
- Sa faca ceva ce ii place si il deconecteaza pentru cateva zeci de minute.
- Sa se ridice de pe scaun si sa se puna in miscare. Afla de ce este bine pentru copil sa faca miscare in pauzele dintre ore.
- Sa se plimbe pe afara.
- Sa caute sa priveasca cat mai mult in departare (exercitii foarte bune pentru a indeparta oboseala globilor oculari dupa o perioada de concentrare).
- Sa faca exercitii de respiratie sau relaxare.
- Sa evite sa intre pe retelele de socializare sau pe chaturi.
- Sa faca ordine pe birou.
Sursa : aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu