1 iunie - Ziua Internationala a Copilului



Ziua Internationala a Copilului este sarbatorita de mai bine de 90 de ani. In anul 1925, Ziua Internationala a Copilului a fost proclamata prima oara de catre Conferinta Mondiala pentru Bunastarea Copiilor. Ziua Copilului se sarbatoreste pe 1 iunie din 1950, dupa ce Federatia Internationala Democrata a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949) a stabilit acest lucru. 

De asemenea, in 1954, 20 noiembrie a fost declarata Ziua Universala a Copilului. Tot in acest an UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat sa sarbatoreasca "Ziua Copilului" (Universal Children's Day), putand alege date diferite. 

Ziua Universala a Copilului nu este pur si simplu o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut intregii lumi si a lua masuri in privinta situatiei copiilor care sunt abuzati, exploatati si discriminati.


Ziua Copilului trebuie sa ramana, in plus fata de un motiv de sarbatorire a celor mici, o zi in care intreaga lume sa fie mai sensibila, mai atenta si mai activa in ceea ce priveste problemele copiilor de pretutindeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...