25 SEPTEMBRIE- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MEDIULUI MARIN


Marea – Continentul albastru – poate fi numită pe drept cuvînt, uriaşa piramidă a vieţii. În mediul marin, viaţa se desfăşoară de la zonele polare şi pînă la Ecuator, de la suprafaţa apei şi pînă în abisurile scăldate în întuneric şi mister. Pe deasupra, viaţa din mare este fascinantă, prin abundenţa şi varietatea vieţuitoarelor; scara acestora se întinde de la microorganismele marine şi pînă la balenele din zona antarctică.
Influenţa umană asupra mediului marin, variază dramatic de la un ecosistem la altul. Cele mai afectate zone sunt recifele de corali, iarba marină, crângurile de mangrove, recifele şi platformele stâncoase.
Ziua Internaţională a Mediului Marin, care se sărbătoreşte în fiecare an, este destinată să sensibilizeze publicul asupra importanţei mărilor, să evidenţieze importanţa economică a industriei maritime şi să pună în valoare zonele costiere.
UE s-a implicat activ în protejarea şi conservarea mediului marin, depunând eforturi pentru stabilirea unor standarde de siguranţă mai riguroase şi pentru combaterea pescuitului ilegal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...