Anotimpurile

 

Anotimpurile sunt vitale pentru tranzitia si evolutia planetei noastre. Dar ele influenteaza foarte mult si constiinta si starea de spirit a oamenilor. Procesiunea anotimpurilor are un profund caracter simbolic. Sunt asemeneni unor cicluri care ajuta la transformarea noastra.

 

Primavara, e un anotimp al tranzitiei, o perioada de timp cu un ritm de reinnoire fenomenal. In viata noastra aceasta se poate traduce prin demararea unor noi proiecte, printr-o viziune mai optimista asupra vietii, o crestere a creativitatii si energiei. Poate fi si o perioada prielnica contemplarii si visarii. E asemeni unui debut, o noua viata intr-un nou timp.

 

Vara poate fi definita printr-un singur cuvant: PETRECERE! Prezenta soarelui, zilele mai lungi, dizolva umbrele din viata noastra. Lumina dezvaluie toate secretele, vindeca ranile si alunga intunericul. Intunericul gandurilor noastre. Vara este un moment de bucurie, jovialitate, energie si actiune. Vara este simbolul vitalitatii si a bucuriei traita din toata inima. Acum este momentul se ne punem planurile in practica.

 

 

Toamna, un alt anotimp al tranzitiei, o culme a belsugului dar si intrarea intr-o stare de pregatire pentru iarna ce va veni. Un melanj de zile frumoase si zile mai ploioase. Toamna e anotimpul schimbarii. Al schimbarii naturii dar si al schimbarii oamenilor. E un moment de bilant, de bucurie pentru reusite si de macinare in legatura cu micile esecuri. Depinde doar de noi sa gasim forta interioara pentru a merge mai departe.

 

 

Iarna, e un anotimp dominat de liniste. Viata inca exista dar locuieste in locuri intunecate si tacute. E un timp de clarificare iar albul atat de prezent aduce ganduri pure si creatoare. Este o perioada de introspectie, contemplare, de navigare catre eul nostru interior. In felul acesta, oamenii se schimba in interiorul fiintei lor, iar natura isi pregateste tot in interior show-ul grandios, de explozie a vietii odata cu revenirea primaverii.

 

 

Fiecare anotimp are o semnificatie simbolica. Porniti intr-o calatorie mana in mana cu natura si anotimpurile sale. In felul acesta veti reusi sa fiti in rezonanta cu principiile vitale ale vietii. Aplicati ciclurile naturii in viata voastra, sincronizati astfel cu inima planetei. In felul aceasta veti experimenta o traire magica, o evolutie sublima a sufletului. Nu lasati agitatia contemporana sa va invadeze si sa va fure fericirea de a va bucura de natura: de cer, de soare, de stele, de iarba si padure, de flori, de valurile marii, de cel mai marunt lucru creat de mana lui Dumnezeu.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...