Zonele de oxigen din oceane

Oamenii de stiinta spun ca cel mai scăzut nivel de oxigen din oceanele Pământului, este în special în afara oceanului Pacific, Statele Unite ale Americii "coasta de nord-vest, locuri unde ar putea fi un semn de schimbări fundamentale legate de schimbările climatice la nivel mondial.



Ei avertizează că complexitatea "ecosistemelor subacvatice şi lanţurile de alimentare fragile, ar putea fi perturbate. 

În unele locuri în afara statului Washington şi Oregon, absenţa aproape completă de oxigen a lăsat mormane de crab, stele de mare vechi, colonii schilod de anemone de mare şi de chioscuri, produs de bacterii potenţial nocive pe care prospera în asemenea condiţii. 

Domenii de hipoxie, sau oxigen scăzut, au existat mult timp în oceanul adanc. Aceste zone - în Pacific, Oceanul Atlantic şi Oceanul Indian - par a fi de raspandire, cu toate acestea, acoperind mai multe mile pătrate, târâtor spre suprafaţă şi în unele locuri, cum ar fi Nord-Vest din Pacific, atentează pe platoul continental în vedere din zona litorală. 

În unele locuri, cum ar fi în largul coastelor California de Sud, nivelurile de oxigen au scăzut aproximativ 20 de procente în ultimii 25 de ani. În altă parte, oamenii de ştiinţă spun, s-ar putea nivelurile de oxigen au scăzut cu o treime peste 50 de ani. 

"Surpriză real este modul în care aceasta a devenit o normă noi", a declarat Jack Barth, un profesor de oceanografie la Oregon State University. "Asistăm la o an după an." 

Barth şi alţii spun modificări sunt conforme cu climatice actuale modele schimbare. Studiile anterioare au descoperit că oceanele devin mai acide în care acestea absorb dioxidul de carbon mai mult şi a altor gaze cu efect de seră. 

"În cazul în care Pamantul va continua să se încălzească, speranţa este vom avea niveluri mai scăzute şi mai mici de oxigen", a spus Francis Chan, un cercetator marin la Oregon de stat. 




Ca ocean temperaturile cresc, apa calda de pe suprafaţa acţionează ca un capac, care interferează cu circulaţie naturale care permite în mod normal, ape mai adânci, care sunt deja epuizate oxigen, pentru a ajunge la suprafata. Este de pe suprafaţa în cazul în care apele oceanului sunt reîncărcate cu oxigenul din aer. 

Frecvent, ocean "zone moarte", au fost legate de scurgerile agricole şi a altor forme de poluare coboară râuri importante, cum ar fi Mississippi sau Columbia. Una dintre cele mai mari din zonele oceanului 400 sau atât de mort se află în Golful Mexic, în apropiere de gura de Mississippi. 

Cu toate acestea, acum oamenii de ştiinţă spun că unele dintre aceste domenii, inclusiv cele de pe de Nord-Vest, aparent sunt asociate cu modificările mai largă la nivelul de oxigen ocean. 

Apele Pacific off Washington şi Oregon se confruntă cu un dublu Whammy, ca urmare a circulaţiei oceanului. 

Oamenii de stiinta au cunoscut mult timp a unei zone naturale de oxigen scăzut rămas în apă mai adânci de pe platoul de Nord-Vest continentale. 

In timpul verii, North nord, de-ajutat de apă de suprafaţă rotaţie a Pământului conduce departe de ţărm. Această acţiune suge oxigen-sărace de apă la suprafaţă într-un proces numit creşterea apelor de adâncime. 

Deşi apa care a tras în sus de la adâncimi este săracă în oxigen, este bogat in substante nutritive, care a fertiliza fitoplancton. Aceste organisme microscopice forma partea de jos a unuia dintre cele mai bogate lanţuri alimentare ocean din lume. În ceea ce ei mor, cu toate acestea, ele chiuveta şi începe să se descompună. Procesul de descompunere foloseste de oxigen, care epuizeaza nivelurile de oxigen, chiar mai mult. 

South sud, de-proces invers, în ceea ce este cunoscut sub numele de jos-Welling. 

Modificări în vânt şi circulaţia oceanică începând cu anul 2002 au întrerupt ceea ce a fost un echilibru delicat între creşterea apelor de adâncime şi în jos-Welling. Oamenii de stiinta au descoperit acum completarea scăzute de oxigen în apropierea zonelor de ţărm. 

"Este în concordanţă cu modele de încălzirea globală, dar interval de timp este prea scurt pentru a şti dacă este vorba de o tendinţă sau de un fenomen vreme", a spus Johnson. 

Alţii au fost uşor mai definitiv, mai rapid pentru a lega nivelurile de oxigen mai mici la încălzirea globală, mai degrabă decât la fenomene meteorologice, cum ar fi El Nino sau Pacific Decadal Oscilaţia, o schimbare a vremii care are loc la fiecare 20 de la 30 de ani în oceane de nord. 

"Este o perturbare mare în ecosistemul care ar fi putut schimbări biologice imense", a declarat Steve Bograd, un oceanograf la sud-vest NOAA în domeniul pescuitului Science Center din California de Sud. 

Bograd a fost studiat nivelul de oxigen, în curent California, care se va desfăşura lungul coastei de vest de la frontiera canadian la Baja California şi, unii oameni de ştiinţă cred că, în cele din urmă ar putea fi afectate de schimbările climatice. 

Până în prezent, cel mai grav zona hipoxice în largul coastei de Nord-Vest a fost găsit în 2006. Este acoperit de aproape 1,200 mile pătrate off Newport, Ore, şi în conformitate cu Barth a fost atât de aproape de ţărm ai putea lovi cu o minge de baseball. Zona de acoperit 80 la sută din coloana de apă şi a durat pentru un anormal de mult timp de patru luni. 

Din cauza creşterea apelor de adâncime, unele dintre zonele cele mai fertile oceanului din lume sunt găsite în afara Washington şi Oregon. Creşterea apelor de adâncime similare are loc în doar trei alte locuri, în largul coastelor din Peru şi Chile, într-o zonă care se întinde din nordul Africii la Portugalia şi-a lungul coastei atlantice din Africa de Sud şi Namibia. 

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri cât de nivelurile scăzute de oxigen va afecta ecosistemul oceanului. Bottom-specii de locuinţă ar putea fi la cel mai mare risc, deoarece se misca lent şi ar putea să nu fie în măsură să scape de nivelurile de oxigen mai mici. Cele mai multe de peşte pot înota în afara pericolului. Unele specii, cu toate acestea, cum ar fi somonul Chinook, pot avea să înceapă de înot la adâncimi mai mici decât acestea sunt utilizate pentru a. Fie că zonele scăzut de oxigen se va schimba rutele de migraţie a somonului este neclară. 

Unele specii, cum ar fi meduze, va cum ar fi mai mici-oxigen de apă. Calmar Jumbo, de obicei găsite în afara Mexic şi America Centrală, poate supravieţui ca să scadă concentraţiile de oxigen, iar acum sunt găsite în măsura în nordul Alaska. 


"Este ca si cum un experiment", a declarat Chan. "Suntem trăgând unele lucruri din lanţul trofic şi va trebui să vedem ce se întâmplă. Dar daca trage destul de lucruri, aceasta ar putea avea un impact real."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...