Iubirea pentru parinti


- poveste -




Intr-o zi, cei doi copii ai familiei au cautat, ca prin fapte frumoase, sa-si arate iubirea lor catre parinti. Asa ca, au hotarat sa-l ajute pe tatal lor la lucru in gradina.

- “Ar mai trebui inca un pom, in coltul acesta”, a zis tatal“O sa-l caut sa mi-l aduc eu de undeva!”

Intrucat Floriile, ziua tatalul lor, era aproape, copiii si-au adunat toate economiile lor si le-au trimis cu posta, impreuna cu o scrisoare, la cea mai vestita gradina de pomi.

In ajunul Floriilor, postasul le-a adus un pomisor, bine infasurat. Spre seara copiii se furisara in gradina si incepura sa sape in locul aratat.

- “Ce multumit are sa fie tata, maine, cand va vedea acest frumos pomisor!” isi ziceaucopiii, unul catre altul.



Fetita tinea pomisorul in mana; iar Niculita sapa groapa cu tarnacopul. Deodata auzira o ciocnitura si un sunet in fundul gropii. Sparsese cu tarnacopul, unborcan ingropat in pamant. La lumina Lunei, copiii vazura cu mirare, ca vasul era plin de bani de aur si de argint.

- “O comoara, o comoara!” strigara ei plini de bucurie.

Alergara apoi repede la parinti pentru a le da aceasta veste minunata.

Vazand micuta comoara, tatal lor, cu lacrimi in ochi le-a spus copiilor:

- “Copiii tatii, Dumnezeu a voit sa rasplateasca iubirea voastra, catre noi. Iubirea copiilor catre parinti nu ramane niciodata nerasplatita. Cautati sa fiti mereu cuminti si Dumnezeu va va da comori mai frumoase decat aurul si argintul!”


Morala este porunca lui Dumnezeu: “Iubeste pe tatal si pe mama ta, daca vrei sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi si fericiti.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...