Povestea fetiței care se înfuria din orice motiv

Maria i-a explicat tatălui său că atunci când reuşeşte să rezolve o problemă, imediat apare alta care are nevoie de rezolvare. Tatăl său a consolat-o pe micuţă şi a condus-o în bucătărie.
Tatăl i-a spus atunci fetiţei să ia un cartof, un ou şi două linguriţe cu frunze de ceai. Maria a fost surprinsă şi l-a întrebat pe tatăl său dacă vrea cumva ca ea să gătească.
Tatăl a negat şi a luat trei vase în care a turnat apă, apoi fiecare vas a fost pus pe aragaz. Atunci când apă a început să fiarbă, tatăl a pus cartoful într-un vas, oul în cel de-al doilea vas şi frunzele de ceai în al treilea vas.
Maria incepuse să se enerveze din nou şi l-a întrebat pe tatăl său de ce s-a apucat să facă aceste lucruri prosteşti. Tatăl i-a răspuns cu calm să aibă răbdare câteva minute.
Fetiţa a reuşit să îşi stăpânească furia 15 minute.
Atunci tatăl a scos cartoful din vas şi l-a pus pe o farfurie. A procedat la fel şi cu oul, apoi a strecurat şi apa în care au fiert frunzele de ceai.
Tatăl a pus farfuria cu cartof, cea cu ou şi cana de ceai în faţa Mariei şi a întrebat-o pe micuţă ce observă:
“Un cartof, un ou şi o cană de ceai”, a spus Maria.
“Greşit. Uită-te cu atenţie”, i-a spus tatăl.
Răspunsul Mariei a fost acelaşi.
“Acum, atinge-le şi spune-mi”. Cartoful este fiert şi acum era moale, oul era tare şi ceaiul avea o aromă extraordinară.
Maria nu putea găsi răspunsul corect, aşa că tatăl i-a spus:
“Cartoful era tare înainte să fie fiert, acum este moale. Oul era atât de moale înainte să fie pus la fiert, acum este tare. Gustă ceaiul, este delicios.”
“Și ce înseamnă toate acestea, nu înteleg”, a spus fetița.
“Fiecare lucru se comportă diferit când este pus în apa!”, i-a spus tatăl.
Fiecare a fost pus în aceeaşi situaţie, a trebuie să facă faţă aceleaşi dificultăţi, dar a reacţionat diferit. Cartoful, când a fost puns în apă fiartă, a devenit moale, oul, din contră, a devenit tare. Şi frunzele de ceai sunt unice. Au reuşit să schimbe apa, oferindu-i aroma lor specială, dând naştere unui lucru nou.
Atunci Maria a înţeles că fiecare dintre noi putem face ceva nou şi unic chiar şi atunci când trebuie să facem faţă unor dificultăţi. Și fiecare dintre noi reacționăm diferit chiar dacă suntem puși în aceeași situație.

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...