Trei tipuri de oameni - O poveste plină de învățăminte

După ce le-a analizat mai bine, elevul a început să găsească găuri în jucării. Prima avea găuri în ambele urechi, a două avea găuri în urechi şi în gură şi a treia avea o singură gaură în ureche.
Apoi, elevul a început să repare jucăriile. A pus un ac în urechea primei jucării, dar acul a ieşit prin cealaltă ureche. Când a pus un ac şi în urechea celeilalte jucării, acesta a ieşit prin gură. Când a băgat acul şi în a treia jucărie, acesta nu a mai ieşit.
Profesorul i-a explicat apoi ce reprezintă ceea ce a făcut:
Prima jucărie reprezintă oamenii care îţi lasă impresia că îţi ascultă problemele şi le pasă de tine. Dar doar se prefac! După ce ascultă, la fel ca şi acul de mai devreme, tot ce i-ai spus iese prin urechea cealaltă. Aşadar, ai grijă cui îi împărtăşeşti astfel de lucruri şi nu te înconjura de oameni cărora nu le pasă de tine.
A doua jucărie reprezintă omenii care te ascultă şi îţi dau impresia că le pasă. Dar, la fel ca şi în cazul jucăriei, acul iese pe gură. O astfel de persoană va da fuga să spună şi altora secretele pe care i le-ai împărtăşit.
Cât priveşte a treia jucărie…acul nu a mai ieşit afară. Caută să găseşti şi astfel de oameni, cei cărora poţi să le spui cu încredere ce ai pe suflet pentru că ei nu vor duce mai departe secretele tale. Aceştia sunt oamenii cărora le pasă şi pe care te poţi baza.



Sursa : aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...