Decoratiuni pentru Halloween



Halloween la origine a fost o sarbatoare celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala,ce s-a raspandit in secolul al XIX-lea. Noaptea de 31 octombrie marcheaza sfarsitul "jumatatii luminoase" a anului si inceputul "jumatatii intunecate".
Pentru vechii celti granita dintre taramul celor vii si lumea de dincolo se slabea din ziua de Samhain, sau Halloween, permitand astfel spiritelor, bune sau rele, sa o traverseze.
Specifice sarbatorii sunt dovlecii sculptati cu chipuri inspaimantatoare, goliti de continut si luminati pe dinauntru, reprezentand Lanterna lui Jack, costume si masti fioroase, petreceri cu zombiesvrajitoaremumii, fantome sau alte personaje,istorioare de groaza si case bantuite.


Paianjeni

Cea mai practica si eficienta modalitate de a confectiona paianjeni decorativi este cu ajutorul cofrajelor de oua.In functie de cate tarantule vrei sa realizezi, alegi si marimea ambalajului: pentru fiecare figurina in parte vei avea nevoie de un compartiment al cofrajului.
Incearca sa eviti ambalajele de plastic in favoarea celor din carton, pentru a fi mai usor de decupat, de pictat si lipit,Incepe prin a picta cartonul cu acuarele sau tempera, in culoare neagra. Taie cofrajul, astfel incat sa decupezi fiecare adancitura in parte.
Ramane saconfectionezi picioarele paianjenului: fie din sarma de aluminiu maleabila, pentru a se modela usor dupa forma dorita, pe care le imbraci in hartie creponata neagra, fie prin orice idee creativa ai. Pentru un efect cat mai real, nu uita ca tarantula are 8 picioare. In functie de unde le vei pozitiona, poti adapta texturile materialelor din care sunt facut acestea.
Ataseaza picioarele de corp cu lipici, cu un ac cu ata sau cu bolduri. In functie de material trebuie sa alegi si metoda de lipit.



Din ata groasa de bumbac
In functie de unde anume in incapere vei alege sa le plasezi va trebui sa folosesti o schita ca model. Desenul fie il faci chiar tu pe o hartie cu un creion sau poti cauta imagini pe internet, in reviste, etc.
Incepe prin a intinde panza sau firul de ata, lipindu-l cu putin scotch in puncte de sustinere. La fiecare suprapunere incearca sa faci si un mic nod. Pe panza astfel realizata, de dimensiuni mici sau mari, poate fi casa tarantulelor pe care le-am sugerat anterior.
Un alt mod eficient de a crea panze de paianjen este prin a folosi tifon de dimensiuni mari .

Fantome

Modelul 1
Ai nevoie de: servetele albe (sau bucata de material, batiste), ata alba, minge de ping-pong (bile din spuma, din material textil sau din hartie), marker negru.
Pozitioneaza bila sau mingea in centrul materialului sau servetelului pe care l-ai ales, intoarce-l si leaga-l de jur imprejurul bilei,formand astfel "gatul" fantomei. Foloseste o panglica sau o ata moale pentru aceasta.
Daca ai ales un material de hartie, pulverizand putina apa,vei crea un efect de scurgere, eliminand din volumul hartiei. Dupa ce apa s-a evaporat, pulverizeaza un strat de fixativ pentru a pastra forma dorita. Orice figura reprezentativa vei desena va fi un plus pentru aspectul infricosator.
Cu aceleasi materiale se pot realiza simplu si fantomele din filmulet. Deseneaza initial fetele viitoarelor fantome. In loc sa le legi in jurul gatului, cu un ac trece ata prin mijlocul mingii sau bilei si prin material pentru a crea agatatoarea.

Modelul 2
Ai nevoie de: ziare, marker negru, foarfeca, lipici alb, apa, pensula subtire; acuarele sau tempera de culoarea alb si negru, hartie creponata alba sau un pachet de servetele albe, capsator, un bol si o cana.
Intinde pagini din ziare pe jos sau pe o suprafata dreapta (6 pagini) si cu ajutorul markerului deseneaza forma unei fantome (capul sa fie rotund si partea de jos mai rigida). Taie in jurul liniei trasate si vei obtine mini-forme de fantoma. Capseaza cele 6 mini-fantome intre ele, avand grija sa lasi aproximativ 15 cm pentru a se putea deschide in parti (in zona asa zis rigida) iar apoi uneste ziarele in partea de sus.
Amesteca intr-un bol o cescuta de lipici alb (aracet) cu o cescuta de apa; rupe servetelele, hartia creponata alba in bucati.Intinde pe ziare, pe fragmente, amestecul de lipici cu apa si pune peste el fasiile rupte. Lasa-l sa se usuce si repeta procesul pana cand nu se mai poate observa nicio bucatica de ziar. 
In final deseneaza cu vopsea neagra ochii si gura si lasa totul sa se usuce.



Inveleste mobila, in special canapeaua si fotoliile, cu cearceafuri albe. Incearca sa folosesti o perdea veche cu un efect de "mancata de molii".
Pentru cea din urma o sa ai nevoie de: o perdea veche, foarfeca si putina culoare tempera sau acuarela bej. Procedeul e simplu, taie sau ciupeste usor materialul pentru a crea efectul de "ciupitura de molie" iar cu ajutorul culorii da-i o tenta ingalbenita.
Baloanele galbene sau portocalii sunt excelente pentru a obtine dovleci plutitori. Umplute cu heliu pot pluti prin casa sau poti decora masa. Deseneaza-le fetele cu marker, fii cat mai creativa. Cu ajutorul baloanelor mai poti crea si fantome, folosind acelasi procedeu.

O senzatie de casa bantuita il va da si un colt plin cu paianjeni sau panze adunati in pahare: pune mai multe pahare unul in celalalt (sau borcane) si intre ele un lichid rosu. O idee simpla este sa folosesti apa cu colorant rosu, sau putina tempera diluata cu apa si un pic de galbenus de ou. Fie ca decizi sa cumperi sau ca ii faci singura, distribuie paianjeni in jurul acestora.

O ghirlanda de lilieci poate decoara orice si se poate obtine usor forma acestora, decupand de pe o hartie pliata neagra. Aici modelul poate varia si soriceii decupati astfel pot folosi la decorarea scarilor, a feresrelor etc.
Nu trebuie sa uitam de lumanari. Cat mai multe si in cat mai multe forme dau acel aspect misterios si umbrele pe care le arunca pot crea iluzii optice. Impreuna cucandelabre sau in tartacute si dovleci mici din care le este scos centrul, lumanarile sunt un accesoriu inedit atat pentru masa cat si pentru dormitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...