Câinele care şi-a învăţat lecţia


Pentru că sătenii au început să se plângă de faptul că acest câine viclean îi urmăreşte şi îi mușcă, stăpânul său a căutat o soluţie pentru a aplana deja numeroasele conflicte pe care le avea cu vecinii din sat.
 Astfel, acesta s-a gândit să îi pună la gât câinelui o zgardă de care să atârne un clopoţel şi în acest fel oamenii care merg pe drum să fie alertaţi de sunet când câinele se află în apropierea lor.
Câinele a simţit că această nouă zgardă cu clopoţel este de fapt o recompensă pentru el şi a început să fie foarte mândru şi consideră că nici nu mai trebuie să îi bage în seama pe cei care trec pe stradă.
Într-o zi, un câine de vânătoare i-a ieşit în cale câinelui cu clopoţel la gât. Câinele de vânătoare a aflat întreaga poveste şi i-a deschis ochii câinelui, explicându-i adevăratul motiv pentru care stăpânul lui i-a pus un clopoţel la gât.
Adevarăul a căzut ca un trăsnet asupra câinelui căruia îi venea acum să intre în pământ de ruşine. Aşa a aflat că stăpânul lui i-a pus clopoţelul pentru ca oamenii să îl audă de la distanţă şi să se ferească de el.
Morala: uneori ceea ce pare a fi un ropot de aplauze de încurajare este de fapt o palmă peste faţă.

Sursa - aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...