Cum să creşti un copil deştept: 10 paşi susţinuţi de ştiinţă


Iată 10 lucruri care au fost dovedite de ştiinţă că funcţionează.

  1. Lecţiile de muzică. Studiile făcute pe grupuri diferite de copii au condus la concluzia că lecţiile de muzică îi face pe copii mai deștepți.
  2. Sportul, mişcarea fizică în general. Atunci când un copil se simte în formă, abilitatea lui de învăţare creşte. După sport, copiii pot învăţa cuvinte noi cu 20% mai repede decât în mod obişnuit.
  3. Nu îi citi copilului, citeşte împreună cu el. În acest fel îl ajuţi pe cel mic să îşi dezvolte capacitatea de a citi.
  4. Lipsa somnului afectează creierul. Tot oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că un copil de clasa a şasea care pierde o oră de somn va avea capacitatea de gândire a unui copil de clasa a patra.
  5. Nu este atât de important IQ-ul cât de importantă este auto-disciplina. Auto-disciplina poate fi un indicator foarte bun despre succesul pe care un copil îl va avea în viaţă.
  6. Învăţatul este un proces activ.
  7. Recompensele dulci sunt bune doar la momentul potrivit. Chiar dacă mulţi părinţi sunt total împotriva dulciurilor, oamenii de ştiinţă susţin că micuţii au nevoie de astfel de “stimulente” , în special atunci când în învaţă. Ocazional, bomboanele şi sucurile le pot oferi energia necesară pentru a se putea concentra asupra studiului.
  8. Copiii fericiţi sunt copiii care au succes! Primul pas pentru a avea un copil fericit este de a fi un părinte fericit.
  9. Anturajul. Studiile arată că anturajul este cel care îşi pune cel mai mult amprenta asupra personalităţii copilului. Nici măcar moştenirea genetică sau modul în care a fost educat de către părinţi nu au o importanță atât de mare cum o are grupul de prieteni din care face parte cel mic.
  10. Ai încredere în copilul tău! Atunci când crezi în copilul tău îi insufli şi lui încredere în forţele proprii, iar acesta va avea o dorinţă tot mai puternică de a reuşi, de a fi cel mai bun.
Sursa : aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...