11 ianuarie - International Thank You Day

 „Mulţumesc” are o zi internaţională !


Astăzi, 11 ianuarie, în întreaga lume, este sărbătorită Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc” (International Thank You Day).


Instituită în anul 1994, Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc” era marcată, la început, timp de o săptămână, între 11 și 18 ianuarie. Astăzi, putem să mulțumim pentru viaţă, familie şi pentru tot ce ne înconjoară. Acest cuvânt simplu reprezintă un important mod de a ne arăta recunoştinţa.

Conform psihologilor, oamenii care folosesc mai des cuvântul „mulţumesc” sunt mai fericiți, deoarece transmit astfel emoţii pozitive. În multe ghiduri pentru turişti se menţionează că acest cuvânt, chiar dacă este rostit cu accent în funcţie de limba vorbită, contribuie la o odihnă mai agreabilă şi mai liniştită.



Astăzi aveţi ocazia să vă exprimaţi recunoştinţa faţă de persoanele dragi, dar faţă de cei v-au făcut anumite favoruri. Asta deoarece în lume este marcată Ziua Internaţională a cuvântului "mulţumesc"

Cei care vor dori să cunoască puterea nebănuită a acestui cuvânt au un motiv în plus să-l folosească. Mai ales că acest gest este unul plăcut pentru cei cărora le este adresat.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...