De ce e bine sa fii comunicativ?


Un om deschis vorbeste despre ceea ce il preocupa, nu tine in el.
Un om comunicativ nu se simte niciodata singur pentru ca are multi prieteni. Este un om sociabil.
Un om comunicativ obtine mai usor ceea ce isi doreste. Atat in relatiile de prietenie cat si in cele profesionale. Pentru el, a comunica este o placere. Comunicand isi face cunoscute ideile, dorintele, gandurile si aspiratiile.
Un om comunicativ leaga mai usor relatii de prietenie si se bucura de atentia si admiratia celorlalti.

Este o placere sa petreci timp in compania unei persoane comunicative si deschise, pentru ca nu te plictisesti niciodata. Mereu gasesti ceva interesant de vorbit si aflii lucruri noi.

O persoana comunicativa, datorita faptului ca leaga conversatii mai usor, intra in contact cu informatii diverse, despre subiecte variate, si astfel isi largeste mai repede orizonturile cunoasterii si se dezvolta si evolueaza mai rapid.
O persoana comunicativa este mai vesela, mai pozitiva si iubeste viata.
O persoana comunicativa este mai bine dispusa, rade mai des si prin urmare este si mai sanatoasa.

Bariere care stau in calea unei persoane care vrea sa devina comunicativa?

Dialogul interior combinat cu neincrederea in propria persoana este unul dintre cele mai mari obstacole. Dialogul s-ar putea desfasura cam asa: “Daca ma fac de ras? Daca nu reusesc sa ma exprim cum doresc? Ce sa spun? Daca vor rade de mine? Ce vor crede altii despre mine? ….. etc”
Frica de necunoscut  te aduce in pragul de a nu sti cum sa reactionezi mai departe de primul contact.
De multe ori aceasta frica te blocheaza atat de tare incat iti taie elanul sa facem primul pas.
Stanjeneala de a fi in centrul atentiei si de a iesi in evidenta.
Lipsa de experienta. Nu stii cum sa reactionezi, ce sa spui, cum sa controlezi situatia, daca lucrurile nu merg asa cum iti doresti.
Ganduri multe, lume imaginara, idei care se perinda prin minte. O persoana timida, tacuta si ingandurata, viseaza de multe ori cu ochii deschisi chiar si in preajma altora. Ori se gandeste la trecut, ori la viitor. In loc sa traiasca prezentul. Are tot felul de scenarii in minte despre cum s-ar desfasura conversatia daca ar spune ceva, si se multumeste cu atat, nu mai trece la actiune.

Oamenii comunicativi sunt deschisi discutiilor si cauta sa lamureasca lucrurile.

Oamenii timizi inchid caile de comunicare si lasa lucrurile nelamurite.

Oamenii comunicativi sunt oameni deschisi si aproape intotdeauna dornici sa vorbeasca despre neintelegerile care apar intre ei si o alta persoana, mai ales cu partenerul de viata. 
De cele mai multe ori partenerul care inchide caile de comunicare si nu vrea sa vorbeasca despre ceea ce simte, este barbatul.
Uneori, un barbat este exact opusul a ceea ce arata in exterior. Daca incearca des sa dovedeasca celor din jur, prin comportamentul sau, ce puternic este el, sigur in interior este hipersensibil si traieste cu frica sa nu fie ranit.
Invers nu este valabil. Daca o persoana afiseaza de multe ori sensibilitate, vulnerabilitate, acea persoana se victimizeaza si spera sa obtina diferite avantaje din acest comportament.

Un om echilibrat nu simte nevoia nici sa arate ca e puternic, nici sa ascunda cand e sensibil.

Oamenii comunicativi sunt sociabili, prietenosi si leaga usor relatii.

Oamenii timizi sunt retrasi si se simt singuri.

Oamenii timizi si retrasi se simt singuri pentru ca nu au relatiile de iubire si prietenie pe care si le-ar dori.
Ei se lasa coplesiti de frica si simt disconfort cand una sau mai multe persoane le acorda atentie. Se blocheaza.
Am fost si eu in aceeasi situatie acum ceva timp, deci ii inteleg perfect. Am scapat de timiditate actionand si exersand. Putin azi, putin mai mult maine si tot asa. A durat cativa ani dar, in mod cert a meritat efortul.

Oamenii comunicativi initiaza conversatii.

Oamenii timizi asteapta sa fie bagati in seama.


Atunci cand astepti ceva si nu iei initiativa, totul se transforma intr-o mare asteptare.
Cand e vorba de o relatie de iubire unii spun: "Astept persoana potrivita".
Si daca apare crezi ca o sa vina sa te traga de maneca si sa-ti spuna: "Buna! Stiu ca ma astepti de mult, scuze ca am intarziat, hai sa fim impreuna."?
Ar fi bine daca ar fi asa, dar lucrurile nu functioneaza in felul acesta. Trebuie sa cauti, sa iei initiativa si sa fii comunicativ. Interactioneaza cu persoane de sex opus. Seteaza-ti intentia de a-ti gasi partenerul si actioneaza in acest sens. Cu siguranta ca in scurt timp vei gasi persoana potrivita, pe care o doresti langa tine.
Oamenii cu initiativa decid. Ei decid pe cine abordeaza. Ei decid cand abordeaza. Ei decid cum incepe conversatia. Ei decid ce subiecte se discuta. Ei aleg locul intalnirii. EI ALEG !
Daca iti inchipui ca nu le este frica sau ca stiu intotdeauna ce fac, te inseli :) Diferenta e ca ei decid sa actioneze in ciuda fricii si sa se adapteze pe parcurs.
Timizii aleg sa fie in expectativa. Ei aleg sa fie pasivi. Ei aleg sa-i lase pe altii sa aleaga pentru ei. Si asta se intampla pentru ca se lasa condusi de frici, indoieli si nu au destula incredere in ei insisi.

Oamenii comunicativi si deschisi actioneaza in ciuda fricii, a indoielilor si a grijilor.

Oamenii timizi se lasa opriti de ele.

Si oamenii comunicativi si deschisi au temeri, doar ca ei isi iau "inima`n dinti" si actioneaza.
Ei actioneaza in ciuda temerilor, a indoielilor, a grijilor a orice le sta in cale, pentru ca sunt oameni activi, de actiune.
Dorinta lor de a obtine ceea ce vor este mai mare decat fricile pe care le au. Ei nu se lasa condusi de temeri si indoieli.
Actiunea este liantul dintre lumea interioara a unui individ si lumea sa exterioara.
Actiunea transforma gandurile in realitate. Este puntea de legatura intre visuri si realizarea lor.

Cum poti sa devii comunicativ?


1. Nu lasa temerile sa-ti conduca viata. Actioneaza. Initiaza conversatii cu cei din jur. Stiu, e greu la inceput dar, pe masura ce exersezi capeti experienta si in timp chiar ai sa te simti confortabil in pielea noului si mai eficientului, TU.
2. Fa orice sa iesi din zona de confort. Nu exista crestere in zona de confort. Totul este familiar in aceasta zona, chiar si rezultatele. Ca sa obtii rezultate noi trebuie sa faci lucruri noi.
3. Seteaza-ti intentia de a deveni o persoana comunicativa. Devenind o persoana comunicativa toate relatiile si chiar intrega ta viata se vor imbunatati considerabil.

Partea frumoasa a vietii este ca in fiecare zi putem alege sa o luam de la capat, sa ne cream viata asa cum dorim. Alegerea ne apartine. Asta inseamna liberul arbitru.

Tu decizi! Tu alegi! Tu creezi!

Fii comunicativ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...