Cel ce seamănă înţelepciune

            

    Cel ce seamănă înţelepciune este o persoană care vrea să aibă multe cunoştinţe şi să stie multe lucruri frumoase în viaţă.


    Copilul seamana cu o  planta : are nevoie de soare, de mîngaiere şi de dragoste. Dar îi mai trebuie şi înţelepciune. Dacă fratele sau sora mai mică, te întreabă ceva ce nu cunoaste, tu ca soră/frate mai mare trebuie să-ţi ajuţi sora sau fratele,dar dacă nu ştii lucruri elementare, nu te vei descurca in viaţa de zi cu zi.


     Învăţătorul învaţă pe copii cum sa vorbească, cum să se comporte, cum să înţeleagă lucrurile şi cum să lucreze ca să-şi caştige pâinea. Dacă copilul sau persoana nu-şi dă interesul să înveţe, atunci nu va şti cum să se comporte cu lumea ce-l înconjoară. Cînd vom fi mari, de cate ori o să mergem pe lîngă şcoală, gandul ne va zbura la anii petrecuţi în clasele mai mici, unde cu toţii am învăţat lucruri interesante.


      Cred că omul inteligent care seamănă înţelepciune este omul care are cunoştinţele sale. Este persoana care a auzit candva ce lucruri importante spune profesorul. Că va ajunge undeva departe. Orice om merită să fie ascultat,să fie încurajat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...