,,Scoala animalelor”




  • ( extras din cartea ,,Intuitia - Cunoasterea de dincolo de logica“  - Osho)


  Intr-o zi animalele s-au adunat in padure si au hotarat sa infiinteze o scoala. In consiliul director au fost numiti un iepure, o pasare, un peste si un tipar. Iepurele a insistat ca alergarea sa fie inscrisa in programa scolara. Pasarea a insistat ca zborul sa fie trecut in programa. Pestele a insistat ca inotul sa fie obligatoriu o materie, iar veverita a insistat ca in programa sa fie trecut neaparat cataratul in copaci. Au pus laolalta toate aceste lucruri si au intocmit programa scolara. Apoi au decis ca toate animalele sa-si insuseasca toate materiile. 


Cu toate ca iepurele lua numai 10 la alergare, cataratul in copaci era pentru el o adevarata problema, tot cadea pe spate. Curand a ajuns sa aibe creierul zdruncinat si n-a mai putut nici sa alerge ca inainte. In loc de 10 lua 7 la alergare si bineinteles 4 la catarat in copaci. Pasarea era foarte buna la zbor, dar cand era vorba sa-si sape o vizuina in pamant, nu se descurca deloc. Isi tot rupea ciocul si aripile. In foarte scurt timp a ajuns sa ia 7 la zbor si fireste 4 la sapat in pamant, iar cataratul in copaci ii manca zilele.



In cele din urma, absolventul clasei se dovedi a fi un tipar retardat mintal, care facea totul la nivel mediocru. Insa profesorii erau multumiti ca cineva isi insusise toate materiile, si scoala a capatat denumirea de ,,Scoala de Invatamant Generala.

Noi radem de asta, dar asa este. Asta ti se intampla si tie. Noi incercam ca toata lumea sa fie la fel si astfel distrugem potentialul fiecaruia de a fi el insusi.

--------

O prezentare placuta gasiti aici : http://www.slideshare.net/pintescualina/scoala-animalelor




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...