Legenda Theodosiei Burr

Povestea noastra are loc spre sfarsitul anului 1812, cand Theodosia Burr, sotia lui Joseph Alston (al 44-lea guvernator al Carolinei de Sud), a plecat din Carolina catre New York, spre tatal ei, cu vasul The Patriot.  

 

 

 

Intr-o noapte, o furtuna  puternica s-a ivit in apropierea coasta Carolinei. Si nu a fost de ajuns doar furtura, vasul a fost atacat si de niste pirati care la urcat la bord, furand toate bunurile si fortand pasagerii si echipajul sa sara in apa. Apoi au scufundat vasul.

 

Legenda spune ca Theodosia a supravietuit si a ajuns la tarm. Era bolnava si avea asupra ei doar un portret care o infatisa pe ea. Gasita pe mal ea a fost luata in grija de catre un pescar si nevasta lui, care au chemat un doctor sa o ingrijeasca. Desi toata lumea a facut aproape imposibilul pentru a o salva era clar ca ea nu mai avea mult de trait. 

 

Sotia pescarului neavand bani sa plateasca i-a spus doctorului sa-si aleaga orice din casa pentru serviciile lui. El a cerut portretul care atarna pe perete (era portretul impreuna cu care Theodosia esuase).

 

In acel moment bolnava s-a sculat din pat strigand: “Este al meu! Nu o sa-ti permit sa-l iei! Eu sunt in drum sa-l vizitez pe tatal meu in New York, si ii duc acest portret al scumpei sale fiice Theodosia!”

Agitata, luand tabloul la piept a fugit catre ocean intrand in apa. Ziua urmatoare portretul a fost gasit pe plaja, iar despre ea se spune ca ar fi murit inecata. 

 

Multi dintre cei care au navigat  prin acea zona spun ca ar fi vazut fantoma unei femei si se banuieste ca ar fi fantoma Theodosiei Burr care isi cauta pana in ziua de azi tabloul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...