EXERCITII EDUCATIE FIZICA


a.    CURSA PRIN CERC
- In acest exercitiu se trece cu pasire printr-un cerc tinut la o oarecare inaltime.



b.    DOI CATE DOI
- doi copii se prind de aceeasi mana si se invartesc imprejur, privindu-se unul pe altul. Bratul liber este intins inspre exterior si corpul usor aplecat in lateral.



c.    RIDICAREA UNUI CON DE BRAD
- Exercitiul se executa din pozitia sezand, cu sprijinul palmelor inapoi pe sol. Piciorele sunt intinse. Cu degetele piciorelor se apuca de jos un con de brad si se ridica. Cine il ridica mai sus, acela este castigator.



d.    CURSA VRABIUTEI
- Exercitiul se executa prin sarituri pe varfuri si pe ambele picioare lipite cu deplasare inainte. Cursa cu sarituri se mai poate executa  cand pe un picior, cand pe altul.



e.    CU BICICLETA
- Exercitiul se executa din pozitia culcat pe spate. Picioarele se misca liber, imitand pedalatul la bicicleta.



f.    ZBORUL AVIOANELOR 
-La acest exercitiu se alearga in cerc sau descriind cifra 8. Bratele sunt tinute ca aripile unui avion. Pentru a mari eficienta acestui exercitiu, “zborul” se va face cu “motorul” zumzaind.




g.    CANTARUL
- Doi copii se prind de brate , stand spate in spate. Unul dintre ei se apleaca in fata si-l ridica pe celalalt pe spatele lui. Dupa ce revine la pozitia initiala, celalalt copil va face si el acelasi exercitiu. Se poate repeta exercitiul de doua-trei ori.


h.    PISICA SI PISOII
- La acest exercitiu se merge in patru “labe” , pe varfuri si palme. Copiii sunt “pisicutele” care se joaca prin iarba. La chemarea pisicii, ei vin la casuta pe varfuri si palme, facand :”miau, miau” (pentru respiratie)




i.    OILE LA STANA
- Acest exercitiu propune tararea pe genunchi si palme. Copiii sunt oitele care pasc iarba. La semnalul “oitele pornesc spre stana”:, copiii se tarasc pe genunchi si palme si se aduna la “stana”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...