Povestea cifrei 4


      Trăia odată o măicuţă bătrână, care avea un fiu, ce îşi luă femeie rea, căci îi venise vremea de însurătoare.
     Femeia aceasta o jignea adesea pe bătrână şi din răutate i-a spus soţului să taie picioarele scaunului pe care şedea bătrâna când lua masa. Soţul tăie trei picioare de la scaun, lăsându-i totuşi acestuia un picior.
Printr-o minune dumnezeiască, scăunelul rămase aşa, fără să se răstoarne, căci bătrâna se aşeza cu credinţă la masă, pe scăunelul cu un picior.

     Văzând ce se întâmplă, femeia îi spuse soţului său că dacă mai doreşte să rămână cu ea, să-i aducă pe o tavă inima mamei sale.
    Fiul, cu lacrimi în ochi, îi povesti bătrânei ce-i ceruse soţia, iar aceasta, din dragoste pentru copil, acceptă acest lucru dureros. Băiatul luă inima bătrânei, o puse pe tavă şi alergă spre soţia lui. Pe scări însă se împiedică şi căzu, iar inima îl întrebă:

     -Te doare, puiul mamei?
    Atunci, cuprins de remuşcări, fiul luă inima, o puse din nou în trupul mamei şi plânse mult, până ce lacrimile lui au spălat  şi au vindecat rănile, iar măicuţa lui dragă se făcuse bine. Băiatul o alungă pe femeia rea de la casă şi de atunci pentru a reprezenta numărul patru se reprezenta scăunelul misterios.

    Şi aşa a apărut cifra 4 …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...