Povestea cifrei 6


  A fost odată, demult, pe când oamenii nu ştiau să scrie sau să citească, un împărat care avea şase fiice, care mai de care mai frumoasă!
  Şi a dat împăratul sfoară-n ţară că celui care se va  dovedi mai vrednic şi mai isteţ îi va dărui o parte din împărăţie şi  pe o fiică de soţie.

  Auzi de acestea şi Codrin, un băiat chipeş si isteţ, căruia îi plăcea să păzească oile şi să cânte din fluierul său fermecat.  Aşa că hotărî să-şi încerce norocul. Ajungând la palat, împăratul îl supuse pe Codrin la tot felul de probe grele, pe care acesta le trecu. Dar împăratul nu mai vroia să-şi ţină promisiunea, de teamă că una din fiicele sale se va căsători cu acest ciobănaş.
  Supărat pe împărat, Codrin cântă din fluierul său fermecat până ce fetele s-au transformat în lalele, iar împăratul într-un şarpe. Văzându-se în oglindă, ruşinat, şarpele îşi ascunse capul în mijlocul trupului şi încremeni.

  Oamenii, minunându-se de acest lucru, au spus că de câte ori vor să reprezinte numărul fetelor de împărat, adică şase, vor desena semnul şarpelui ruşinat. De atunci, lalelele au şase petale.


  Şi aşa a apărut cifra 6 …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...