17 octombrie - Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei

La 17 octombrie este marcată, în fiecare an, Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei desemnată pentru a promova gradul de conștientizare al necesității de a eradica sărăcia în toate țările.



În anii ’90 ONU a acordat o atenţie sporită acestei teme. Eradicarea sărăciei a constituit tema comună a mai multor conferinţe ale Naţiunilor Unite, şi a celor două reuniuni la nivel înalt privind dezvoltarea socială, organizate în martie 1995 şi în iunie 2000. În 1995, Adunarea Generală a proclamat perioada 1997-2006 ca Primul deceniu al Naţiunilor Unite pentru stoparea sărăciei, avînd ca temă “Eradicarea sărăciei – un imperativ etic, social, politic şi economic al umanităţii”.



Foametea a facut mai multe victime decat toate razboaiele din lume. O imagine socanta care prezinta realitatea a fost facuta in Sudan. Un copil, mai mult mort decat viu din cauza inanitiei, este urmarit de un vultur care si-l dorea ca hrana.




Două regiuni din sudul Somaliei, aflate sub controlul insurgenţilor islamişti shebab, unde se înregistrează o secetă extrem de gravă, sunt afectate de foamete, a anunţat miercuri ONU, la Nairobi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...