5 octombrie – Ziua mondială a educatorilor


De asemenea, 5 octombrie aminteşte şi de adoptarea ‘Recomandării privind învăţământul superior’, în 1997.
‘Education International’, federaţie globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice, consideră că această zi trebuie să fie recunoscută şi sărbătorită la nivel internaţional, iar principiile celor două recomandări trebuie respectate de fiecare stat în parte.
Începând cu 1994, la 5 octombrie, ‘Education International’ a lansat o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de aceştia în procesul educaţional, la nivel mondial.

Ziua mondială a educatorilor adună anual sute de mii de elevi, părinţi şi activişti din întreaga lume pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice care au fost în mod direct sau indirect afectate de o criză majoră. Rolul profesorilor şi al celorlalte categorii de personal din educaţie este vital pentru reconstrucţia socială, economică şi intelectuală.

Ziua mondială a educatorilor este marcată în peste 200 de state.
‘Education International’ insistă asupra faptului că profesorii trebuie să urmeze cursuri suplimentare de pregătire. Cursurile de pregătire a cadrelor didactice trebuie să fie integrate în politica educaţională naţională şi trebuie să reflecte diferenţele culturale. Tocmai din acest motiv organizaţia promovează cooperarea între instituţiile de învăţământ, guvern şi organizaţiile cadrelor didactice.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...