Dacă în primele două zile organizatorii au estimat că peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul Cazinoului constănțean pentru a se... sincroniza cu tendințele artei contemporane, duminică numărul tomitanilor interesați de eveniment l-a concurat pe cel de vineri și sâmbătă la un loc, organizatorii neavând niciun moment de respiro.
„SinCronic” a fost gândită ca o expoziție de artă contemporană care să fie descoperită treptat, motiv pentru care inițiatorii proiectului au conceput un traseu, care nu a putut fi totuși impus deoarece arta nu suportă constrângeri. Pe etichetele lucrărilor nu au fost trecute numele autorilor, însă privitorii au putut să le asculte povestea la căștile conectate la mp3 playere, pentru ca apoi, pe drumul de întoarcere, ieșind din spațiul expozițional, să vadă proiecțiile video menite să le dezvăluie identitatea creatorilor și atmosfera din laboratorul de lucru, desfășurat în vară, între 7 și 21 august, în atelierele Fabricii Keramikon din Constanța.
Expoziția, în care vedete au fost creațiile din ceramică, plămădite din pământ, nisipuri și feldspați din dealurile Dobrogei, a propus publicului teme de meditație profunde, cu mai multe niveluri de interpretare, precum: mitul biblic al „pomului cunoașterii Binelui și Răului”, zborul, atracția... magnetică, cuplul, orașul, corpul uman, marea și oamenii ei, pendulând între abstract și figurativ.
Echipa care a făcut posibil proiectul „SinCronic” a fost formată din: Gheorghe Fărcașiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu (artiști); Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga, Marian Adochiței, Ioana Bodale (multimedia); Andrei Dinescu (compoziție originală), Eduard Constantin (graphic design) și Igor Mocanu (curator).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu