Halloween-ul în lume

Ca şi în alte părţi ale lumii sărbătoarea este respectată foarte mult în Canada. Credinţele celtice potrivit cărora spiritele vin printre cei vii sunt respectate în această ţară.
Chiar dacă nu este considerată o sărbătoare tradiţională, cu entuziasm şi mult zel este foarte populară în rândul copiilor din Germania. Aceştia aşteaptă 31 octombrie întreg anul pentru a strânge dulciuri şi pentru a se îmbrăca în costumele special create.


Cele mai înfricoşatoare costume de Halloween din istorie

În ultimii ani, popularitatea acestei sărbători a atins culmi inimaginabil de mari şi în Italia. Halloween-ul este chiar mai popular decât sărbătoarea de origine italiană numită “Carnevale”. Japonezii sărbătoresc de Halloween în numele lui O-Bon. Festivalul O-Bon este asimilat cu cel al Halloween-ului şi este serbat de pe 13 până pe 15 iulie.
La fel ca în celelalte ţări şi în Mexic sărbătoarea de origine celtică este aniversată cu mult entuziasm. Chiar dacă întreaga lume respectă Halloween-ul, fiecare ţară îl serbează în mod diferit. De Halloween sau “Mischef Night” în unele părţi ale Regatului Unit oamenii obişnuiesc să îşi scoată uşile din balamale. Legenda spune că pentru a fi feriţi de spiritele rele uşa ar trebui aruncată într-un iaz.
 În România, Halloween-ul se sărbătoreşte de câțiva ani şi de obicei cluburile organizează diverse petreceri cu această tematică în care oamenii se deghizează în diverse personaje înfricoşătoare. Alte tradiţii ce mai au loc legate de această sărbătoare sunt excursiile care pot fi făcute la Castelul lui Vlad Ţepeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...