Comori vegetale

Vreti sa fiti mai inteligenti si mai relaxati? Ultimele cercetari de laborator demonstreaza ca memoria, oboseala, surmenajul intelectual, creativitatea pot fi stimulate printr-o alimentatie sanatoasa si corecta.

 

 

Invatare temeinica


Coacazul negru, considerat de biologi si de medici ca un «arbust minune», calmeaza migrenele, inlatura surmenajul si oboseala, combate anemiile. Fructele sale contin de 3-5 ori mai multa vitamina C decat lamaile si de aproape 10 ori mai multa decat merele.

Bobitele de coacaze contin substante insemnate de vitamina B1 si B2, 110 mg%, rivalizand cu ciresele, portocalele, merele, perele, piersicile, etc. Contin caroten (250 mg%) si vitamina PP. Specialistii spun ca prin consumarea a 40 de bobite zilnic, un adult isi asigura intreaga cantitate de vitamine necesare organismului. 100 g de fructe contin 320 mg potasiu, 70 mg fosfor, 45 mg calciu, 30 mg magneziu, 1,3 mg fier si 14 mg clor. Plus microelemente: iod, cupru, mangan, zinc, cobalt si enzime deosebit de valoroase in asimilarea albuminelor, grasimilor si a hidratilor de carbon.

 

Afinele proaspete activeaza irigarea cu sange a creierului. Trei pahare de suc pe zi (obtinut prn mixare) tonifica organismul si cresn numarul globulelor rosii, vindecand anemiile grave. Afinele sunt un aliment excellent pentru perioadele de studiu indelungat.

 

Lamaile, bogate in vitamna C, sporesc capacitatea de insusire a materiei. Inporspateaza memoria. Inainte de teze sau examene, beti o citronada de lamaie cu miere de albine. Este energizanta.

 

Varza, consumata cruda, sub forma de salate, creeaza un sentiment de liniste, invatarea desfasurandu-se fara stres.

Contine vitaminele C, K, A, derivati sulfati cu proprietati animicorbiene. Consumati salate, mai ales in perioada examenelor.

 

Memorie de elefant


Ceapa miroase – ce-i drept – cam neplacut, dar este nemaipomenita in combaterea oboselii psihice, a surmenajului intelectual. O jumatate de ceapa pe zi invioreaza memoria, exigenand mai bine creierul.

 

Morcovii stimuleaza memorizarea! Cei care trebuie sa memoreze repede (de exemplu, actorii, elevii, studentii, etc.) sa consume inainte de a incepe exercitiile, o salata de morcovi cruzi dati prin razatoarea mare, cu intedelemn, lamaie si frunze de patrunjel sau sa bea un cocktail din morcovi, telina si putina sfectla rosie (exceptional pentru nervi, ficat si sange) sau un suc preparat din morcovi, varza alba cruda si telina.

 

Ananasul este fructul ideal al muzicienilor si actorilor. Un pahar cu suc de ananas, in fiecare zi, bogat in multa vitamina C, mangan, etc., cu foarte putine calorii, inlesneste memorzarea.

 

Atentie! Orice suc natural trebuie consumat imediat, caci de indata ce intra in contact cu aerul se oxideaza, iar continutul nutritiv scade.

Nu uitati, un vechi dicton latin al lui Martial (poet latin – c. 40 – c.104) spunea: «Non est vivere, sed valere, vita» (lat. Nu-i totul sa traiesti, ci sa fii sanatos»).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...