Sentimentul de prietenie

Unul din cele mai frumoase si mai nobile sentimente ale omului este simtul de prietenie. Prietenii sunt una in simtiri, in cuget, in iubirea reciproca si gata de orice jertfa.


Precum stim noi sa fim buni prieteni, la acelasi fel de prieten putem conta. Proverbul romanesc zice: “Spune-mi cu cine te imprietenesti si-ti voi spune cine esti”.

Multi dintre voi veti intreba: “Ce folos am de prietenie?”. Insemnati-va, ca prietenia nu se bazeaza pe foloase. Prietenia este legatura de iubire credincioasa dintre doua suflete. Nu-si dau unul altuia bani, avere, castig, influenta, ci sprijin. Unitatea simturilor si a cugetului, intalnirea in iubire si stima, intelegerea reciproca a greselilor si a calitatilor, aceasta este prietenia. De unde vine, pe ce se bazeaza, este secretul firii. Stim numai ca prietenia exista de cand lumea si milioane de oameni sunt legati de acest sentiment.



Sunt unii oameni care isi aleg prietenii dupa avere, dupa pozitia sociala, dupa influenta. Ei cauta, ce folos le-ar putea aduce prietenia lui cutare sau cutare. Aceasta nu este prietenie curata, pentru ca nu e bazata pe suflet si daca ajungi la necaz, acesti prieteni te parasesc cei dintai.



Fii deci astfel de prieten cum doresti sa-ti fie prietenul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...